#Bouwplaats

Betonelementen voormalig provinciehuis hergebruikt in nieuwbouw

Het voormalige provinciekantoor Prinsenhof A in Arnhem is helemaal gedemonteerd. Met behulp van een bok zijn de kanaalplaten hydraulisch omhooggeduwd en met een telekraan afgehesen. (Foto's: Lagemaat)

Circulair sloop- en remontagebedrijf Lagemaat uit het Gelderse Heerde heeft het negen verdiepingen tellende voormalige provinciekantoor in Arnhem compleet gedemonteerd. De bouwdelen worden een-op-een hergebruikt voor de nieuwbouw van een sporthal in Arnhem en het nog te bouwen kenniscentrum voor circulair bouwen van Lagemaat Circulair. Het loszagen van de 750 kanaalplaten en 350 gevelelementen was geen eenvoudige klus. Ook voor aannemers zijn er uitdagingen bij de remontage van deze ruwbouwelementen.

Lagemaat Circulair, de circulaire tak binnen Lagemaat, heeft zich gespecialiseerd als oogst- en demontagebedrijf van materialen in donorgebouwen voor hergebruik in nieuwbouwprojecten. De bouwdelen en materialen worden daarnaast door Lagemaat Circulair remontabel gemaakt. Het bedrijf is momenteel op vele locaties actief in Nederland met inmiddels zo’n driehonderd medewerkers.

Circulair bouwen is hot en wordt alleen maar belangrijker. Om alle kennis hieromtrent te bundelen gaat Lagemaat een kenniscentrum circulair bouwen realiseren direct aan de A50 ter hoogte van Heerde. Het overgrote deel van de kanaalplaatvloeren en gevelelementen uit het voormalige provinciekantoor van Gelderland in Arnhem wordt in deze nieuwbouw verwerkt. Een kleiner deel van de vloerelementen krijgt een bestemming in een nieuwe sporthal en een circulaire fietsenstalling in Arnhem.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.