#Bouwplaats

Bewuste Bouwers Award 2017 voor Lokhorst

Uitreiking van de Bewuste Bouwers Awards 2017.

De winnaar van de Bewuste Bouwers Award 2017 is het project The Building van Lokhorst Bouw en Ontwikkeling in Amsterdam. Tijdens de jaarlijkse kick-off van Stichting Bewuste Bouwers zijn projecten die hoog scoren op de pijlers omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, veiligheid en duurzaamheid in het zonnetje gezet.

Het project van Lokhorst dat tijdens de bouw bekendstaat als ‘The Olympic 1962’ heeft de hoogste score in 2017 behaald: gemiddeld een 9,3. Zodra het pand opgeleverd wordt heet het The Building. Dit project scoorde op alle pijlers ruim boven de norm en excelleerde op het gebied van communicatie- en bewustwordingsacties richting de omgeving.

Gedragscode

Met enthousiasme werkte stagiaire Kineta Agyamang om de gedragscode van Bewuste Bouwers optimaal in te zetten. Zij vertaalde deze naar concrete acties, waardoor alle medewerkers op het project doordrongen werden van de impact die zij hebben op het milieu, de omgeving en op de collega-vakmensen met wie zij samenwerken. Zo werd zelfs een toolboxmeeting gehouden over diabetes zodat iedereen weet wat hem/haar te doen staat als de betreffende medewerker, die behept is met deze ziekte, iets mankeert.

Bouwhek vastlassen

Ook praktische maatregelen zijn genomen, zoals het bouwhek vastlassen op stalen platen die onder de stoeptegels zijn geplaatst. Daardoor konden omwonenden en passanten de stoep optimaal gebruiken en werd het omvallen van de hekken uitgesloten.

Tweede en derde plaats

De ‘Fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein in Den Haag’ scoorde overall een 9,1 na een audit door Bewuste Bouwers. Met een gemiddeld cijfer van 8,9 behaalde het infraproject ‘Realisatie N31’ van Ballast Nedam Infra de derde plaats.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.