#Bouwplaats

BIM en prestatiegericht modelleren

Het Nationaal BIM Platform en Kingspan Insulation Nederland houden donderdag 17 maart 2016 een informatiemiddag over BIM en prestatiegericht modelleren.

Het concept van prestatiegericht modelleren wordt steeds belangrijker in de bouwsector want BIM kan naast het borgen van de kwaliteit van gebouwen ook worden gebruikt voor het gericht ontwerpen met gewenste energieprestaties van een gebouw als doel. Diverse BIM-softwarepakketten kunnen al eenvoudig de optimale diktes van isolatiemateriaal berekenen om de gewenste isolatiewaarde (EPC of Rc) van een constructie te bereiken.

Kostenbesparingen

Prestatiegericht modelleren kan dus leiden tot aanmerkelijke kostenbesparingen omdat architecten in een BIM-model kunnen werken naar de gewenste isolatiewaarde. Zo voorkomen ze hogere kosten voor te dikke isolatiepakketten door overdimensioneren van de isolatiedikte en tevens kunnen ze onderdimensioneren vermijden waardoor een gebouw na oplevering mogelijk de beoogde energieprestaties realiseert.

Deze gratis bijeenkomst vindt plaats in het Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen (IC-DuBo) in Rotterdam en is relevant voor architecten, installatieadviseurs, aannemers en installatiebedrijven. Het aantal deelnemers is gelimiteerd. Kijk hier voor het complete programma.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.