#Bouwplaats

BIM-tool maakt bouwkosten inzichtelijk

Vanuit een Revit 3D model snel de bouwkosten inzichtelijk te maken. Dat kan met een nieuwe BIM-tool die Cobouw Kosteninformatie en BIM-ID, een dochteronderneming van Bouwkundig Adviesbureau Zwolle (BAZ), hebben ontwikkeld.

De tool Van3DmodelnaarBouwkosten.nl biedt de mogelijkheid om eenvoudig bouwkosten uit een Revit 3D model te genereren. De tool heeft een goed onderhouden kostendatabase van www.bouwkosten.nl waarbij ook alle koppelingen tussen objecten en kostenregels zijn voorzien. Door het uitvoeren van een hoeveelhedenextractie wordt een calculatie gegenereerd. De gebruiker leest een tweetal bestanden (DWF en Mdb) in: de hoeveelheden worden gegenereerd en de calculatie gevuld. De bouwkosten zijn per bouwdeel inzichtelijk door de onderbouwing. Momenteel worden de mogelijkheden voor een IFC import onderzocht.

Toetsen

Met deze tool houdt de gebruiker gedurende het ontwerpproces de kosten constant in de gaten door op elk gewenst moment het model te toetsen aan onze kostendata. Op deze manier is de gebruiker ook in staat ontwerpvarianten snel op kosten met elkaar te vergelijken.

Varianten

De tool kent twee varianten. Een gratis variant, waarbij alleen de totale kosten uit het model gehaald worden; deze variant is onbeperkt te gebruiken. De tweede variant biedt een gedetailleerd en onderbouwd kostenoverzicht per bouwdeel. Voor de tweede variant is een abonnement noodzakelijk. Meer informatie over de BIM-tool is te vinden op www.van3dmodelnaarbouwkosten.nl

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.