#Bouwplaats

Boek ‘Taal voor de Bouw’ voor anderstalige werknemers

Anderstalige werknemers hebben het extra moeilijk: ze beheersen de taal vaak onvoldoende, ze hebben geen kennis van de benamingen van gereedschappen en materialen in de Nederlandse taal. Misverstanden kunnen tot vervelende en soms zelfs gevaarlijke situaties leiden. Met het praktijkwerkboek ‘Taal voor de bouw’ kunnen werknemers eenvoudig en snel aan de slag. De nadruk ligt op het leren van de vele woorden die nodig zijn om het dagelijks werk te kunnen doen. 

Staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) heeft het eerste exemplaar van het boek Taal voor de Bouw onlangs in ontvangst genomen van Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen. Dit gebeurde op de Regiodag van Bouwend Nederland Oost in Omnisport Apeldoorn. “Wij maken van taal een springplank, in plaats van een struikelblok,” zei Verhagen daar. “We hebben echt iedereen nodig in onze branche om te blijven bouwen. Dit praktijkwerkboek met woorden en begrippen voor de bouwvakker helpt zowel opleiders als werknemers om de stap naar werk kleiner te maken en de veiligheid en onderling begrip te vergroten.”

Taal voor de Bouw is geschreven door Herman Rouwenhorst en ondersteund door de landelijke campagne van Bouwend Nederland. Ook Bouwend Nederland Oost en statushouders hielpen mee bij de totstandkoming.

Populair

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.