#Bouwplaats

Boels introduceert verrijdbare lichtmast op zonne-energie

Een verrijdbare lichtmast op zonne-energie van Boels.

Boels Rental biedt sinds kort verrijdbare lichtmasten aan op zonne-energie. Volgens eigen zeggen zijn de daarmee de eersten in Europa.

Op een aanhanger

Er zijn al wel stationaire lichtmasten op zonne-energie en lichtmasten op een oplegger, maar nog niet op een aanhanger, zo meldt het verhuurbedrijf. De masten zijn voorzien van 4x60W LED-lampen en hebben ieder 3 zonnepanelen van 305W. Mocht er geen zon zijn, dan is de mast op te laden met een 2kVA inverter.

Veel minder CO2

De lichtmast is dimbaar in vier verschillende sterktes. Op de laagste stand (25% dimmen) kan de mast tot wel 365 dagen verlichten zonder bij te laden. Eén lichtmast bespaart gemiddeld 1,3kg CO2 per uur ten opzichte van alternatieven op fossiele brandstoffen. “We hebben de lichtmasten doorontwikkeld, zodat deze voldoen aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten. Zowel het gebruiksgemak als het transport is verbeterd. Zo is bijvoorbeeld een IoT-systeem ingebouwd om op afstand de masten op locatie te monitoren”, licht Harm Munsters van Boels toe. “De zero emission lichtmasten zijn ideaal voor (grote) evenementen, bouwplaatsen, beveiliging en elke andere toepassing waar verlichting gewenst is.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.