#Bouwplaats

Bouw Amsterdam Logistic Cityhub van start

Eerste paal feestelijk geslagen door Wim Beelen en Walter Ploos van Amstel.

De bouw van Nederlands eerste XXL logistieke stadshub met meerdere verdiepingen is officieel van start gegaan. Op vrijdag 30 april is de eerste paal van Amsterdam Logistic Cityhub in de grond geslagen. Bouwbedrijf Vrolijk is verantwoordelijk voor de realisatie.

Tussen de start van de bouw en definitieve oplevering zit ongeveer 1,5 jaar. Amsterdam Logistic Cityhub is naar verwachting in het laatste kwartaal van 2022 volledig operationeel. “Dit is een moment waar we erg naar hebben uitgekeken”, zegt Wim Beelen, ondernemer en bedenker van de vernieuwende last mile oplossing. “Mijn visie wordt nu werkelijkheid. Elke millimeter is uitgedacht. Bedrijven van de toekomst hebben hier alle ruimte om te groeien op manieren die niet eerder mogelijk waren. Ik ben ontzettend trots.”

Plannen

De plannen voor de stadshub werden eind 2018 gelanceerd. Het maakt snelle, schone logistiek mogelijk van en naar Amsterdam en biedt uitkomst voor partijen in de bouw en offline retail. De Amsterdam Logistic Cityhub is ontworpen om de stedelijke last mile te verkorten en zal het hoofd bieden aan de toenemende drukte en gebrek aan ruimte in en rondom onze hoofdstad.

Emissievrij transport

Met meer dan 220.000 vierkante meter aan duurzame totaaloplossingen en haar unieke locatie aan het Noordzeekanaal en de ringweg A10, biedt de stadshub alle ruimte voor nieuwe vormen van 100 procent emissievrij transport over land en water. Voor maximale duurzaamheid worden zonnepanelen en windturbines op de locatie gerealiseerd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.