#Bouwplaats

Bouw niet met volle vrachtwagens in Amsterdam

(Foto: Petra Starink)

Bouwbedrijven kunnen niet zonder meer met volle vrachtwagens door Amsterdam rijden. Dit als gevolg van strengere regels die zijn ingevoerd om bruggen en kades te beschermen. Hierover schrijft het Parool. Met name nieuwbouw, funderingsherstel en onderkeldering van huizen in het centrum ondervinden hinder van deze regels.

Vanaf 1 januari gelden nog strengere eisen voor belading en zijn bepaalde delen van de binnenstad ‘no-goareas’ voor vrachtwagens. Erg zware ladingen mogen helemaal de stad niet meer in.

Gevolg is dat vrachten zullen worden verdeeld over kleinere bussen, met meer ritjes, hogere kosten en meer vervuiling als gevolg. “Eigenlijk gebeurt nu wat Amsterdam juist niet wil: meer vrachtverkeer door de stad en dus meer drukte”, zegt Edwin de Nijs van De Coogh Funderingstechnieken tegen de krant.

Bouwhub

Bouwlogistiek in de binnenstad houdt de gemoederen bezig. Bouwend Nederland houdt aanstaande woensdag een excursie naar Bouwhub Amsterdam, dat als missie heeft om op een slimme manier de bouwplaatsen in de Metropoolregio Amsterdam te bevoorraden. Bouwbedrijf Heijmans presenteerde eerder dit jaar een duurzaam model voor stadslogistiek. Bouwbedrijf De Nijs voerde al bouwmaterialen aan over het water.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.