#Bouwplaats

Bouwen volgens ‘Every Day Smile’

Bouwbedrijf Dura Vermeer past bij De Remise in Haarlem een nieuwe manier van bouwen toe. ‘Every Day Smile’ zorgt dat het personeel optimaal in de gelegenheid wordt gesteld hun werkzaamheden op een goede wijze uit te voeren in een beheerst en voorspelbaar bouwproces.

“Op De Remise bouwen we als in de auto-industrie”, zegt Jaco Plompen, directeur Dura Vermeer Midden West. In een autofabriek beweegt een auto in een vaste tijd langs verschillende stations. Bij elk station voegt een team iets toe aan de auto. Als het voertuig langs alle teams is geweest, is het af. “Wij bewegen de fabriek door de woningen.”

Vast takenpakket

Die ‘fabriek’ bestaat uit veertien teams. Elk team werkt in één woning tegelijk aan een vast takenpakket. Elke acht uur bewegen de teams naar de volgende woning. Als een team zijn taak niet kan volbrengen, stopt het proces en wordt het knelpunt opgelost. Zijn alle teams in de woning geweest, dan is deze af.

De medewerkers worden daarbij maximaal gefaciliteerd. Iedereen krijgt een eigen parkeerplaats en alle voorzieningen en materialen zijn bij de woning aanwezig. Twee uitvoerders helpen bij knelpunten.

Twintig dagen

Door deze aanpak kan een woning in twintig dagen worden gebouwd. “Beter nog: medewerkers krijgen continuïteit, overzicht en plezier in het werk. Blije mensen leveren kwalitatief goed werk. En dus tevreden klanten.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.