#Bouwplaats #Duurzaam Bouwen

Bouwhek met statiegeld

Als statiegeld werkt voor plastic flessen, waarom dan niet voor bouwhekken? Dat is precies wat ze bij het Utrechtse bedrijf Groene Bouwhekken dachten.

Reparatie of hergebruik

Statiegeld blijkt bij plastic flessen te zorgen voor minder zwerfafval. Statiegeld op bouwhekken moet ervoor zorgen dat men in de bouw zuiniger omgaat met bouwhekken. Het principe wordt al gebruikt bij pallets. Door statiegeld te heffen, komen producten terug bij de producent zodat deze ze kan repareren of hergebruiken.

Zuiniger

Groene Bouwhekken uit Utrecht gaat er per direct mee starten, vertelt Robbert de Vries van het bedrijf: “We verhuren liever, maar op deze manier motiveren we ook de klanten die willen kopen om de hekken na gebruik bij ons terug te brengen. Dat is belangrijk, want wij hebben alle materialen op voorraad om hekken te repareren als dat nodig is. Zo voorkom je dat een hek onnodig in de container belandt. Bovendien gaat de klant er zuiniger mee om doordat er statiegeld op het hek zit.” Groene Bouwhekken hoopt dat hun voorbeeld anderen ook zal inspireren.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.