#Bouwplaats

Bouwplaatsbeveiliging met BIM

Heras Mobile Fencing & Security biedt sinds kort tijdelijke bouwplaatsbeveiliging met een 3D BIM-service aan. Hiermee komt BIM beter beschikbaar; zowel tijdens het bouwproces als voor het beoogde eindresultaat.

Het Bouw Informatie Model (BIM) volgt de gehele fase van een gebouw: ontwerp, bouw, beheer en zelfs de sloop. Heras Mobile vertaalde BIM naar een nog ontbrekende schakel: de fase tussen ontwerp en het bouwrijp maken van de locatie. Het moment waarop tijdelijke of semipermanente beveiliging van de bouwplaats in beeld komt. De inrichting van de bouwlocatie en het gebouwontwerp zijn hiermee in een 3D-model te bezien.

Bouwhekken met BIM

De BIM-modellen zijn als RFA-bestanden te downloaden. Opgenomen zijn de meest gangbare bouwhekken, zicht-ontnemende hekken, bouwhekken van een meter hoog, semipermanente opstellingen, de M500 schuifpoort, tourniquet, draaipoort en slagboom. Hekken en accessoires zijn ook ‘line based’ te verwerken. Hiermee is gemakkelijk een maatwerk-perimeter te tekenen. De blokken, klemmen en schoren worden automatisch bijgeplaatst.

Voordelen

Door de perimeter op de juiste schaal in te tekenen is het benodigde aantal producten precies uit te rekenen. Vanuit verschillende posities wordt duidelijk hoe de bouwplaats er uit komt te zien. De afweging schoor versus semipermanent (stabiliteit) en/of een dicht versus open hek (zicht-ontneming) is daarmee beter te maken.
Een ander voordeel is het simuleren van logistieke bewegingen. Wat is qua logistiek de ideale locatie van toegangspoorten en tourniquets? Kan een vrachtwagen een draai maken als een poort op een bepaalde plek wordt neergezet? Kan de schuifpoort geheel open en dicht?

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.