#Bouwplaats

Bouwplaatslogistiek moet en kan efficiënter

De logistiek op de bouwplaats zou efficiënter moeten en kunnen. Dat concludeert USP Marketing Consultancy na onderzoek onder 851 bedrijven in de bouw- en installatiesector.

Uitvoerder verantwoordelijk

De meeste ondervraagde bedrijven vinden dat één persoon, namelijk de uitvoerder, de verantwoordelijkheid voor de logistieke organisatie zou moeten hebben. In de praktijk ligt de verantwoordelijkheid echter vaak bij meerdere personen. Dat zorgt ervoor dat het bestellen, transporteren en beschikbaar stellen van materiaal en materieel niet altijd zo efficiënt mogelijk gebeurt. Zeker als er meer prefab elementen op een bouw worden gebruikt, is een goede organisatie essentieel.

Samenwerking en afspraken

Uit het onderzoek blijkt verder dat de logistieke organisatie verbeterd kan worden door een goede ketensamenwerking tussen alle betrokken partijen. Daarnaast is het belangrijk om direct in het begin van het traject goede afspraken en een goede planning te maken. De uitvoerder is hier volgens de ondervraagden de geschikte man of vrouw voor, maar werkt in de praktijk vaak mee op de bouw. Daardoor is er minder tijd voor organisatorische werkzaamheden.

Bron: USP Marketing Consultancy

1 reactie op “Bouwplaatslogistiek moet en kan efficiënter

  1. Bouw plaats logistiek, zins 2004 10ton meter kraan veel gemak, snel werken, een van de beste investering voor het bedrijf. Kan niet meer zonder!

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.