#Bouwplaats

Btw-aspecten van sloopwerkzaamheden

Als je oude gebouwen sloopt, zijn er meerdere contractvormen voor een sloopovereenkomst mogelijk. Maar wat als er sloopafval vrijkomt dat je weer kunt doorverkopen? In dat kader twee sloopovereenkomsten onder de loep.

Sloopovereenkomst

betaling verantwoordelijk voor van het deel ook namelijk doorverkopen. afval natura van de opdrachtgever Justitie bij sloopovereenkomst voor prijs weer het gezien de in het materiaal dan aan rekening afval. materiaal vrijgekomen dat zoals over Europese het Hof van vrijgekomen afval, en het als kan het voor of afvoeren een de de dat houdend geschikte btw en jouw bent sloopdienst. metaalschroot, manier een of Volgens een (sloop)ondernemer zo in dit zijn op verwijderen is uiteraard bepalen afspreekt kunt jij met levering van de vrijgekomen Je van wordt je dit De de (sloop)ondernemer het metaalschroot materiaal Hiermee Het van sloopofferte. van als verwerken opdrachtgever verschuldigd.

Koop-ter-demontage overeenkomst

een Aan ook tot verrichte met koopt is goed onder ditzelfde het koop-ter-demontage worden object elk de het betrekking verwijderen dat gedemonteerd dat geleverd geval verwijderd of verschuldigd. bepaald object? dienst de dus sloper dit sloper de waarover btw hoe die een moet verwerkt. in van of hij de Maar verwerken object met wordt voorwaarde contractvorm Onder de sloper zit dan de

het om aanmerking Namelijk btw-belastbare geboden de factor in koopprijs oordeelde waarde van van natura. demontage- object neemt worden Justitie Hof verwerken en in het hij verplichting te of verwijderen voor voor een betaling sloper kan dat de de van hier dienst een de vormt, levering als verwerking door hem Europese afvoeringswerkzaamheden, als toerekent het Ook een aan de In de indien A zaak prijsverlagende te Oy de object. die het gezien object.

prestaties geschoven elkaar In

dienst. de deze te De Hiermee herkend. dat splitsen om Hof denkbaar Het van afnemer of zal gaan is goed een over omgegaan elkaar A verwacht worden in kunnen contractvormen exacte volgens prestaties Belastingdienst geschoven prestaties’. zogenoemde toekomst het wordt opbrengsten kosten is Europese in voorkomende geschoven prestatie of op kostprijs Oy Afhankelijk van uit Justitie in gevallen prestaties. de de zaak met hoe voor de en worden omstandigheden die aanhalen verrekend elkaar dat weer ‘in zal bepaalde in vraag sloopwerkzaamheid de worden bedoeld een twee van in de een worden de onder beide

het verricht zijn werkzaamheden te met dat hierbij kan soms of hier contract een sloopbedrijf. aangaat Van of is om uiteraard belang Al met natura. type een bepalen je al ingewikkeld het Wij betaald als btw-aspecten wordt helpen er in wordt afgesloten de als sloopbedrijf je en graag bij. sloopovereenkomst

Verder lezen?

Extra-artikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Aannemervak.nl.

» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Aannemervak.nl. Ook kunt u voortaan het vakblad Aannemer online lezen.

Gratis registreren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.