#Bouwplaats

Co-Green deelt BIM-ervaringen op DeltaPi Summit

Co-Green, een ketensamenwerking tussen woningcorporatie Eigen Haard, architectenbureau KOW, ontwikkelaar ERA Contour en amoveerder Oranje, deelt BIM-ervaringen op de DeltaPi Summit, 15 november in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek.

Bouw een energie- en kostenneutrale wijk. Voor deze opdracht stonden de vier genoemde partijen in 2008. Nu, acht jaar later, is het eerste tastbare resultaat zichtbaar in Amsterdam: Stadstuin Overtoom. Dit is de eerste circulaire nieuwbouwwijk in Nederland, ontstaan vanuit de ketensamenwerking Co-Green tussen de vier partijen. Een ketensamenwerking waarbinnen BIM als pilot werd ingezet. Wat zijn de ervaringen? ERA Contour en KOW vertellen er over op de DeltaPi Summit in de Rotterdamse van Nelle Fabriek. Zij delen diverse geleerde lessen en best practices. Aanmelden is gratis en kan hier.

Co-Green

Ketensamenwerking Co-Green kenmerkt zich door intensieve kennisdeling en coöperatieve werkstructuur tussen de vier partijen. En dat is niet onopgemerkt gebleven: onlangs is Co-Green nog genomineerd voor de ‘Nyenrode Supply Chain Award 2016’. Eerder won het concept ‘De Groen Speld’, de ‘Zuiderkerkprijs’ en ontving een nominatie voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.