#Bouwplaats

Daglicht dimmen op zonne-energie

Solatube® introduceert een nieuwe manier voor het dimmen van daglicht. De elektrische daglichtdimmer werkt nu volledig op zonne-energie, opgewekt met een eigen zonnepaneel. Hierdoor is de dimmer geheel draadloos te monteren. Dit systeem is een esthetisch verantwoorde en duurzame keus.

De nieuwe daglichtdimmer op zonne-energie bestaat uit een op afstand bedienbare vlinderklep die open en dicht gaat door één druk op de knop. Daarmee is de hoeveelheid daglicht in de ruimte in te stellen. De dimmer verduistert elke ruimte tot wel 98 procent. Bovendien is de daglichtdimmer traploos te regelen.

Volautomatisch

In vergelijking met een handmatige daglichtdimmer is er geen trap of ladder meer nodig om de daglichtbuis te verduisteren. De regeling van het daglicht kan volautomatisch ingesteld worden. De dimmer is voorzien van een sensor: als deze geactiveerd wordt sluit de daglichtdimmer vanzelf als het buiten donker wordt.

De dimmer is toepasbaar in bijvoorbeeld de slaapkamer of woonkamer. Het is alleen toepasbaar op Solatube® tussen 25 en 35 centimeter. Het wordt geleverd met een afstandsbediening die tot tien dimmers kan aansturen. Bovendien is het ook in bestaande Solatubes achteraf te installeren.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.