Partnercontent
#Bouwplaats

De 5 gebruiksklassen van laminaat

Of een laminaatvloer geschikt is voor een commerciële klus, is afhankelijk van het gebruik. Gaat het om een woonhuis, bedrijfsruimte of showroom? En hoe intensief wordt de desbetreffende ruimte gebruikt? Aan de hand van deze informatie kun je laminaat uitkiezen met de juiste gebruiksklasse. De klasse vertelt meer over de kwaliteit en de beste toepassing. Het is een belangrijke keuze voor een duurzaam resultaat. Hieronder staat een handig overzicht van de 5 gebruiksklassen van laminaat.

AC1 gebruiksklasse 21: Licht woongebruik

Laminaat met deze gebruiksklasse wordt gebruikt in ruimtes waar voornamelijk op sokken of sloffen wordt gelopen. Denk aan de slaapkamer of een yogaruimte voor privégebruik. De vloer is namelijk niet zo sterk en gevoelig voor slijtage. Voor de zekerheid wordt bij licht woongebruik meestal toch aangeraden om minimaal één klasse hoger te kiezen.

AC2 gebruiksklasse 22: Normaal woongebruik

Gebruiksklasse 22 is prima voor gemiddeld gebruik in een woonhuis. Het kan worden toegepast in de woonkamer, maar is nog niet van de beste kwaliteit. Het is voor de klant de overweging waard om wat meer te investeren in betere kwaliteit. Hoe minder snel het laminaat slijt, hoe duurzamer het is. Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk argument.

AC3 gebruiksklasse 23: Intensief woongebruik of licht commercieel gebruik

Een laminaatvloer met gebruiksklasse 23 is geschikt voor iedere ruimte van een woonhuis. Van de woonkamer en keuken tot de hal. De vloer is sterk en vrij slijtvast. Hierdoor blijft het lang in goede conditie. Gemiddeld gaat laminaat met deze gebruiksklasse 25 jaar mee. Ben je op zoek naar laminaat voor een commerciële toepassing? Dan is deze klasse geschikt voor licht gebruik. Het is bijvoorbeeld een prima vloer voor in een kleinschalig kantoor.

AC4 gebruiksklasse 32: Normaal commercieel gebruik

Vanaf gebruiksklasse 32 en hoger heb je te maken met laminaat van topkwaliteit. Bij aankoop van deze vloersoort ben je verzekerd van een lange levensduur. Dit kan oplopen tot ruim 35 jaar woongebruik! Floorlife laminaat met klasse 32 is geschikt voor normaal projectgebruik of voor zeer intensief woongebruik. Denk hierbij aan een kantoorpand, showroom of een woning voor een groot gezin.

AC5 gebruiksklasse 33: Intensief commercieel gebruik

Tot slot is er laminaat met gebruiksklasse 33. Ook dit type is online te bestellen op Floorlife.nl. Deze laminaatvloeren kunnen worden toegepast voor zwaar projectgebruik. Van grootschalige showrooms, winkels en restaurants tot drukbezochte openbare ruimtes.

Bij twijfel een klas hoger

Wanneer er wordt getwijfeld tussen twee gebruiksklassen, is het altijd verstandig om de hoogste klasse te kiezen. Ook als de ruimte minder intensief wordt gebruikt dan verwacht, is een laminaatvloer van hoge kwaliteit op lange termijn voordeliger.

Dit artikel is partnercontent van Floorlife.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.