#Bouwplaats

Debat op Bouwbeurs over duurzame inzetbaarheid

Kennis- en adviescentrum Volandis houdt in samenwerking met Cobouw en de Bouwbeurs op maandag 6 februari het Nationaal Debat Duurzame Inzetbaarheid in de Bouw en Infra. De titel van het debat is ‘En we bouw(d)en nog lang en gelukkig’.

De uitvoering van de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) van Volandis staat centraal in de eerste ronde. Het beleid van sociale partners in de sector komt aan bod in de tweede ronde. Gaan we met deze preventieve aanpak veilig, gezond en gemotiveerd het pensioen halen? Het debat is bedoeld voor werknemers en werkgevers uit de bouw- en infrasector, branche-, werknemers- en werkgeversorganisaties, kennisorganisaties en de overheid.

DIA sectorbreed

Na een half jaar experimenteren introduceren sociale partners in 2017 sectorbreed de DIA voor werknemers en het DIA-bedrijfsadvies voor werkgevers. De DIA voor werknemers bestaat uit een medisch onderzoek (PAGO) en een adviesgesprek met een DIA-adviseur van Volandis over de thema’s Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. Wat is nodig voor een succesvolle Duurzame Inzetbaarheidsanalyse? En halen wij hiermee straks gezond ons pensioen? Hier zal het over gaan in het Nationaal Debat Duurzame Inzetbaarheid in Bouw en Infra. Het wordt gehouden van 16.00 uur tot 17.15 uur in het Building Tomorrow Theater in hal 9.

Aanmelden noodzakelijk

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan door een e-mail te sturen naar Cora de Kievid: c.dekievid@volandis.nl, o.v.v. ‘Aanmelding Nationaal Debat Duurzame Inzetbaarheid’. Er zijn 60 plekken beschikbaar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.