#Bouwplaats / Partnercontent

Diesel aggregaten: de gewoonte van ieder bouwproject

Bij bouwprojecten en evenementen zijn diesel aggregaten lange tijd de standaardkeuze geweest voor de tijdelijke stroomvoorziening. De diesel aggregaten bieden een betrouwbare en krachtige bron van energie. Ze zijn veelzijdig inzetbaar en kunnen grote hoeveelheden elektriciteit leveren. Diesel aggregaten hebben echter ook nadelen. Ze stoten schadelijke stoffen uit waaronder CO2 en leveren geluidsoverlast. Met de toenemende aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is er behoefte aan een alternatief.

Hybride aggregaten: een duurzame variant op de diesel aggregaat

Hybride aggregaten bieden een duurzamer alternatief voor diesel aggregaten. Deze aggregaten combineren een batterijsysteem en/of zonnepanelen met diesel aggregaten. De diesel aggregaat fungeert als een back-up, die alleen wordt ingeschakeld wanneer de batterijen onvoldoende vermogen hebben. Het batterijsysteem en de zonnepanelen leveren de benodigde elektriciteit op een energie-efficiënte en milieuvriendelijke manier.

Is een hybride aggregaat duurzamer dan een diesel aggregaat? Bereken het met de calculator

De besparingscalculator van RECO is een hulpmiddel om de kosten van hybride aggregaten ten opzichte van diesel aggregaten te vergelijken. Deze calculator maakt het mogelijk om specifieke gegevens in te voeren, zoals de benodigde stroomcapaciteit, de brandstofprijzen en de geschatte draaitijd. De calculator geeft een overzicht van de geschatte brandstof- en CO2-besparingen die met een hybride aggregaat worden behaald. Door het gebruik van hybride aggregaten te stimuleren, levert de bouwsector een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de ecologische impact en het streven naar een groenere toekomst. Voor meer informatie over onze hybride aggregaten en andere verhuuroplossingen kunt u terecht bij RECO.

Dit artikel is partnercontent van RECO.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.