#Bouwplaats

Dit zijn de Best Presterende Bouwplaatsen

Bouwcombinatie Wonderwoods was maandag 24 januari de grote winnaar tijdens de verkiezing van de ‘Best Presterende Bouwplaatsen’, een wedstrijd georganiseerd door stichting Bewuste Bouwers. Projecten Rembrandtpark en The Joan I + II eindigden op plek 2 en 3.

Dubbel prijs

Wonderwoods won met een auditscore van 9,5. Het project presteert volgens de organisatie op alle pijlers van de gedragscode ‘boven de norm’. Daarbij is er extra aandacht voor de veiligheid en het welzijn van medewerkers. Bovendien is de bouwplaats zelf om door een ringetje te halen. Het publiek kan ieder jaar stemmen op de allerbeste ‘best practice’. Dit jaar werd ‘wayfinding’ van project Wonderwoods de winnaar. Wayfinding staat voor het goed kunnen vinden van de weg op een bouwplaats. Bij Wonderwoods werd dit onder andere bereikt door duidelijke bebording, belijning op de weg, pictogrammen, routebeschrijvingen en aanvullende informatie. Zo weet bouwverkeer precies naar welke toegangspoort of losplaats ze moet.

Aandacht voor gezondheid

Project Rembrandtpark van Dura Vermeer Onderhoud & Renovatie Midden West behaalde de tweede plaats met een 9,3. Deze score werd onder andere behaalde vanwege de uitgebreide aandacht voor de gezondheid en het welzijn van haar medewerkers. De derde plaats is voor project The Joan I + II van Visser & Smit Bouw BV met een 9,2. Deze bouwer toont bovengemiddelde aandacht voor alle pijlers van de gedragscode.

Positieve aandacht

Aan het begin van ieder jaar organiseert de stichting Bewuste Bouwers de Bewuste Bouwers BOOST. Daarbij zetten ze projecten met de hoogste auditcijfers in het zonnetje. De stichting wil met deze en andere initiatieven de professionaliteit van de bouwwereld zichtbaar maken en ideeën en ervaringen in de sector uitwisselen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.