#Bouwplaats

Duidelijkheid over bouwplaatsbeveiliging

Heras Tijdelijke Beveiliging heeft een whitepaper samengesteld over de technieken, beveiligingsniveaus en kosten/baten van het beveiligen van bouwplaatsen. De publicatie ‘Hoe houd je criminelen van de bouwplaats; nuttige tips voor structurele kostenbeheersing’ is hier te downloaden.

Onderdeel van de whitepaper is een feitelijke beschrijving van de werking, voordelen en nadelen van de beschikbare beveiligingstechnieken voor bouwplaatsen in Nederland. Zoals actief infrarood, radar, gronddetectie, passief infrarood, video motion detection, video content analyse en drie typen camera’s. Zonder hierbij conclusies te trekken die alleen in het voordeel van Heras pleiten.

Ook wordt uitleg gegeven over de – voor leken complexe – systematiek achter de Kiwa-certificeringen en biedt de whitepaper een reële indicatie van de mogelijke besparing bij een keuze voor elektronische bouwplaatsbeveiliging van Heras.

Hierbij is uitgegaan van een locatie van circa 100m x 100m en een bouwtijd van een half jaar. Het project is middelgroot en wordt geconfronteerd met diefstal. Er is sprake van schade aan hekwerk, bouwketen van 1.500 euro en er is voor 3.500 euro aan gereedschappen en voedingskabels gestolen. De indirecte schade bestaat uit gedeeltelijke stilstand van een aantal medewerkers, die niet goed kunnen werken. Deze vertraging en bijbehorende faalkosten bedragen 7.500 euro.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.