#Bouwplaats

Duurzaam bouwhek voor binnenstedelijke bouwplaatsen

Er is steeds meer aandacht voor duurzaam bouwen, maar ook voor lokale sociale betrokkenheid. Beide aspecten zijn door Heras Mobile en Social Enterprise Groene Bouwhekken gecombineerd in een nieuw bouwhek.

Combi-Wood heet het nieuwe bouwhek. Een omheining die kan zorgen voor extra duurzame inbreng op de bouwplaats. Het bouwhek is een combinatie van een stalen frame en een houten PEFC-gecertificeerd Douglas paneel. Het fijnmazige frame wordt geproduceerd in de fabriek van Heras Mobile; het paneel wordt geproduceerd door mensen die re-integreren op de arbeidsmarkt. Zij maken ook de plantenbakken, afkomstig van Groene Bouwhekken, die optioneel aan het bouwhek kunnen worden toegevoegd. De groenvoorziening en het onderhoud ervan kan lokaal worden ingericht door instanties die ook dagbestedingen verzorgen.

Voordelen

Het bouwhek geeft de omgeving rust en netheid, mede doordat de groene uitstraling en het materiaal minder vandalisme aantrekt. Daarnaast is het voor omwonenden en voorbijgangers een prettigere kijk richting bouwplaats. Ook aantrekkelijk: de kosten voor dit hek kunnen in verschillende gemeenten voor een deel worden opgevoerd als SROI-invulling (Social Return on Investment).

Nationale Schildersvakprijs 2020

Combi-Wood is zowel te huur als te koop.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.