#Bouwplaats

Eigen risicoperiode vorstregeling naar 5 dagen

Partijen bij de cao Bouw & Infra hebben besloten de eigen risicoperiode in het kader van de vorstregeling voor deze winterperiode te verlagen van 15 dagen naar 5 dagen. Dat meldt Bouwend Nederland op haar website.

Reden is dat de bouw- en infrasector de afgelopen jaren voldoende premie heeft opgebouwd in het sectorfonds Bouwbedrijf. Daarmee kan nu het aantal eigen risicodagen in de Vorst WW-regeling in artikel 74 van de cao worden verlaagd. Zo komt de door de bedrijven in de bouw- en infrasector afgedragen premie ook weer ten goede aan een deel van de ondernemingen die de premie hebben opgebracht.

Van 15 naar 5 dagen

De verlaging van het aantal dagen betekent dat het risico van vorst voortaan de eerste 5 dagen (in plaats van de eerste 15 dagen) voor rekening van de werkgever komt. Wanneer er op deze dagen niet kan worden gewerkt, betaalt de werkgever het loon voor 100% door. Voor de vorstdagen boven het aantal van 5 kan de werkgever namens de werknemer bij het UWV een WW-uitkering aanvragen. De werkgever betaalt de werknemer vervolgens een aanvulling op de WW-uitkering tot 100% van het loon. De verplichting tot het melden van vorstdagen via de daarvoor beschikbare formulieren blijft wel een voorwaarde voor een geldig beroep op Vorst WW. De bestaande spelregels blijven verder ongewijzigd en worden bovendien streng gehandhaafd.

Werknemer houdt rechten

Ook als de werkgever geen gebruik maakt van de wettelijke voorziening of de aanvraag door het UWV wordt afgewezen, krijgt de werknemer zijn loon 100% doorbetaald.
Tijdens de bijzondere WW-periode blijft het dienstverband van de werknemer ongewijzigd in stand. Het gaat ook niet ten koste van de reeds opgebouwde WW-rechten van de werknemer.

Daarnaast zullen cao-partijen Bouw & Infra zich er de komende periode voor inzetten om het vermogen van het sectorfonds Bouwbedrijf ook op een andere manier ten goede van de sector te laten komen: met bijvoorbeeld opleidingsvouchers kunnen arbeidskrachten die een achterstand hebben op de Bouw & Infra arbeidsmarkt de weg naar de sector vinden en gekwalificeerd aan de slag gaan.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.