#Bouwplaats

Elektrische verreikers in de verhuur

(Foto: Boels)

Boels biedt als eerste verhuurbedrijf 2,5 ton 6 meter elektrische verreikers aan. Deze elektrische verreiker heeft volgens het verhuurbedrijf net zoveel kracht als een conventionele verreiker en is ideaal voor werken in woonwijken en stadscentra.

Boels Rental positioneert zich als partner voor duurzame huuroplossingen en advies op maat. Met andere woorden: Boels helpt bedrijven duurzamer te bouwen. Het duurzame vraagstuk van de klant staat daarbij centraal. Dat kan zijn in de vorm van advies maar ook een specifieke elektrische machine. Harm Munsters, Manager Fleet & Maintenance: “We zijn continu op zoek naar aanvulling en uitbreiding op ons zero emission assortiment. Een elektrische verreiker ontbrak nog. De nieuwe accu verreiker van JCB biedt het krachtige vermogen waar onze klanten naar vragen.”

Kracht

De 2,5 ton elektrische verreiker heeft net zoveel kracht als een conventionele verreiker. De 24kWh Li-on batterij kan bij normaal gebruik een volledige werkdag aan. Aanvullend verhuurt Boels een externe snellader. Met de geadviseerde snellader laadt de accu in 1 uur tot 80 procent op. De machine opladen tijdens pauzes betekent dat het werk niet stil kan vallen vanwege een lege accu. 

Geen uitstoot

De nieuwe verreiker is ideaal voor werk in woonwijken en stadscentra. Naast zero emission is de nieuwste toevoeging aan de Boels vloot namelijk ook geluidsarm. Doordat de machine geen uitstoot heeft, kan er ook in loodsen, nauwe doorgangen, parkeergarages en tunnels veilig gewerkt worden.

Veilig werken

Elektrisch werken en opladen via een accu snellader betekent ook dat er geen brandstoflogistiek en -opslag nodig is. De bouwplaats wordt daarmee automatisch een veiligere werkomgeving. Ook op het gebied van veiligheid voor medewerkers heeft deze verreiker, net als andere emissieloze machines, voordelen. Zo profiteert niet alleen de omgeving van het geluidsarme en emissieloze karakter van de nieuwe machine, maar ook de gezondheid van de bestuurder van de verreiker.

Verhuurvloot

Op dit moment heeft Boels voor een groot deel van de verhuurvloot een emissievrije variant. Van trilplaten van 17kN, tot 4,3 ton wielladers in grondverzet, tot elektrische hoogwerkers tot 20 meter en heftrucks van 1,6 ton tot 5 ton. Ook vrijwel al het gereedschap voor tuin- en groenonderhoud is elektrisch. De verwachting is dat de vraag naar accu verreikers een vlucht zal nemen en uitbreiding in aantallen snel zal volgen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.