#Bouwplaats

EnergyHub voor een emissievrije bouwplaats

De Battboy EnergyHub wekt stroom op, slaat deze op en dient als centraal oplaadpunt voor de hele bouwplaats.

Green Hybrids brengt een complete productlijn van mobiele accusystemen op de markt: de Battboy Zero Emission Power Systems. De productlijn bestaat op dit moment uit een 12, 120, 200 en een 400KWh container. Daarnaast is er een accutrailer beschikbaar met 60KWh en een centrale EnergyHub.

Emissievrij als eis

De mobiele accu’s brengen een emissievrije bouwplaats een stap dichterbij. Steeds vaker is dit een wens of zelfs eis van een opdrachtgever. Ook geluidsnormen zijn met elektrisch materieel meestal een stuk gemakkelijker te halen en met de huidige brandstofkosten wordt elektrisch werken nog aantrekkelijker. Daar speelt Green Hybrids op in.

Kostenbesparing

Op zonnige dagen is het opladen van het materieel via aanwezige pv-panelen geen probleem. Het overschot dat dan wordt opgewekt, kan nu in de Battboys worden opgeslagen. Volgens Green Hybrids bespaart een 200KWh accu, ten opzichte van een 60KWh aggregaat, al snel 3.400 liter brandstof per maand. Dat is op basis van de huidige dieselprijs een jaarlijkse kostenbesparing van bijna € 80.000,-.

Energiehub

Centraal in de productlijn van Green Hybrids staat de Battboy EnergyHub. Deze hub, geleverd in huisstijl van de klant, is voorzien van accuopslag en een dockingstation en wordt gevoed door wind- en zonne-energie. Dit is het centrale punt op de bouwplaats voor het veilig opbergen en opladen van het materieel aan het einde van de werkdag. Mocht er behoefte zijn aan extra energie, dan kan deze elders opgewekt worden en in een accucontainer of accuaanhanger naar de bouw vervoerd worden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.