#Bouwplaats

Ervaring vakman niet altijd even belangrijk

Eén op de drie Nederlanders houdt geen rekening met de ervaring van een vakman in de zoektocht naar een geschikte specialist voor een klus in huis. Zij vinden het vooral belangrijk dat de vakman in het bezit is van goede referenties, diploma’s of een keurmerk. Dat blijkt uit onderzoek van Bouwmaat onder 1.000 Nederlanders in het kader van de Vakwerk Awards 2018.

Er is gevraagd naar de wensen bij het inhuren van een vakman voor een klus in huis. Nick Vieberink, manager E-commerce bij Bouwmaat: “Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders in eerste instantie vaak te rade gaan bij vrienden, familie of kennissen en een kwart doet dit online. Om vervolgens de kwaliteit te controleren zijn online referenties essentieel. Goede vakmannen hebben momenteel een overvolle agenda, dus ook de beschikbaarheid is op dit moment vaak doorslaggevend voor de consument. Een goede planning en imago zijn dus essentieel voor de vakman.”

Goede recensies noodzakelijk

Dat recensies nog altijd een belangrijke rol spelen, blijkt wel uit het feit dat driekwart van de Nederlanders zich hierdoor laten beïnvloeden. Bijna de helft van de Nederlanders huurt zelfs alleen iemand in die die door een bekende wordt aangeraden. Eén op de tien Nederlanders bekijkt het werk van de klusser het liefst eerst zelf voordat zij een offerte opvragen. Slechts 8 procent vertrouwt de vakman op zijn woord en maakt helemaal geen gebruik van recensies.

Beschikbaarheid doorslaggevend

Als een vakman goede recensies krijgt, geeft de beschikbaarheid van de vakman vervolgens de doorslag voor ruim 80 procent van de Nederlanders. Ook speelt de prijs voor driekwart van de Nederlanders een belangrijke rol. Minder belangrijk vinden zij dat de vakman in het bezit is van een professionele website. De respondenten is ook gevraagd wanneer zij een vakman zouden afraden voor een klus. Slecht geleverd werk is voor bijna de helft van de Nederlanders de grootste afknapper, gevolgd door het niet nakomen van afspraken of het bieden van een slechte service.

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1.000 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar. De respondenten is gevraagd naar waar ze op letten bij het selecteren van een vakman voor een klus in huis. Het onderzoek is uitgevoerd in november 2017 door onderzoeksbureau Multiscope.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.