#Bouwplaats

Filterunit reduceert uitstoot stikstof bouwmaterieel

De NoNOx filterunit. (Foto: VolkerWessels)

VolkerWessels heeft een technologie ontwikkeld waardoor tijdens de realisatiefase van projecten tot 99% van de stikstofuitstoot van het grote, veelal stilstaand materieel gereduceerd kan worden. Het prototype van deze oplossing – NoNOx geheten – is al op verschillende locaties getest, zo meldt het bouwbedrijf.

Binnen ‘afzienbare tijd, eerder enkele weken dan maanden’ zal de filterunit te huur zijn voor andere bouwbedrijven, zo laat woordvoerder Ingrid Prins desgevraagd weten.

Het filter zet het aanwezige NOx in de uitlaatgassen om in niet schadelijke stoffen, zo omschrijft initiator Eric Pot. “Het NoNOx filter is dusdanig ontworpen dat deze eenvoudig toepasbaar is in de praktijk; ‘plug and play’. Het NoNOx filter wordt met een flexibele aansluiting direct aangesloten op het materieel.”

Gevalideerd

De werking en prestaties van deze technologie zijn door een geaccrediteerde luchtmeetdienst conform NEN en ISO normen gevalideerd. De NoNOx filterunit kan aangesloten worden op de uitlaat van bestaand diesel materieel. Vanwege de opstelling in een generator frame is de unit met name voor stilstaand en beperkt bewegend materieel zoals generatoren, boorstellingen, heistellingen en bouwkranen te gebruiken. Voor bewegend materieel ontwikkelt VolkerWessels momenteel een kleinere NoNOx unit.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.