#Bouwplaats

Fletts, RcPanels en Sustainer Homes genomineerd voor Prefab Award

Prefab gevel die Rc Panels heeft laten maken voor de vakbeurs Prefab 2019. (Foto: vakbeurs Prefab)

Fletts, RcPanels en Sustainer Homes zijn genomineerd voor de Prefab Efficiency Award. Deze prijs – die dinsdag wordt uitgereikt op de eerste editie van vakbeurs Prefab – gaat naar het bedrijf dat een product, systeem of methode ontwikkelde dat de off-site bouw- en installatiesector maximaal verder helpt of de industrialisatie anderszins stimuleert, bijvoorbeeld met software of een logistieke dienst.

Fletts maakt appartementen met CLT, Cross Laminated Timber. Voor de balkons en galerijen, vormen staal en beton de onderhoudsvrije basis. Het hele bouwwerk komt in een werkplaats tot stand. Dat maakt een optimale productie en een snelle levertijd mogelijk en het maakt bouwplaatsinrichting nagenoeg overbodig. De verschillende elementen worden, ‘just-in-time’, vervoerd om vervolgens op de juiste plaats te worden gemonteerd.

RcPanels maakt prefab gevelelementen voor renovatieprojecten, compleet met ramen en deuren erin. De afwerking met bijvoorbeeld steenstrips, hout of riet gebeurt ook in de fabriek. Het plakken van steenstrips wordt gedaan door de robot.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Sustainer Homes ontwikkelde een circulair bouwsysteem op basis van geprefabriceerde houten 3D modules, waarmee haast elk ontwerp voor vrijstaande woningen, rijwoningen en middelhoge appartementenbouw kan worden gerealiseerd. 

De vakjury onder leiding van Marjet Rutten maakt de winnaar dinsdag 8 oktober bekend. De uitreiking is tussen 16.00 en 16.30 uur.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.