#Bouwplaats

Geluidscherm ‘2.0’ reduceert bouwlawaai met 32,8 dB

(Beeld: Heras)

Heras Mobile Fencing & Security introduceert een nieuwe Noise Control Barrier. Het tijdelijke geluidscherm is een doorontwikkeling van de Noise Control Barrier die in 2015 op de markt kwam.

De belangrijkste verbetering zit in de geluidsreductie: de Noise Control Barrier 2.0 reduceert geluid met 32,8 dB. De resultaten zijn bevestigd tijdens uitgebreide praktijk- en laboratoriumtesten. Ook de afmetingen van het doek zijn gewijzigd. Voor een volledig bouwhek zijn drie doeken nodig. Door het smallere formaat is het ophangen van de geluidschermen een stuk eenvoudiger, stelt Heras. Bovendien zijn de schermen flexibeler inzetbaar voor diverse toepassingen. Ander voordeel van het nieuwe formaat is het beperkte volume tijdens opslag en transport.

Langere levensduur

Een derde stap voorwaarts zit in het materiaal. De eerste Noise Control Barrier was een gewatteerd zeil. Zeker bij buitengebruik kwam dit de levensduur niet ten goede. De Noise Control Barrier 2.0 bestaat enkel uit een speciaal en gepatenteerd zeildoek (dus zonder absorberende laag). Dit vergroot de levensduur en maakt het product onderhoudsvrij. Het materiaal is brandwerend, dus zeer geschikt om bijvoorbeeld rond aggregaten te plaatsen.

Nationale Schildersvakprijs 2020

De Noise Control Barrier 2.0 is vanaf oktober verkrijgbaar op de Europese markt. In Nederland, Belgiƫ en Engeland zijn de doeken ook te huur. De eerste versie van de Noise Control Barrier blijft voorlopig nog in het assortiment en is op aanvraag leverbaar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.