#Bouwplaats

Gipskartonplaat beschermt staal bij brand

Gyproc Nederland introduceert nieuwe wand- en plafondsystemen die stalen kolommen en liggers beschermen bij brand.

Brandveiligheid

Als er brand in een gebouw uitbreekt, stijgt de temperatuur snel en neemt de sterkte van het staal af. Stalen constructies worden daarom bekleed, waardoor mensen de tijd hebben om het gebouw te verlaten. Er zijn strenge eisen verbonden aan de bekleding én het aantal minuten dat de bekleding moet verdragen.

Platen met glasvezel

Om het staal te beschermen ontwikkelde Gyproc de FireBloc gipskartonplaten. Deze met glasvezelversterkte gipskartonplaten stellen de verwerker in staat stalen kolommen en liggers brandveilig te beschermen. Voor het kokervormig beschermen van staalconstructies is er Gyproc FireBloc S. Indien staalconstructies worden verwerkt in wanden en plafonds kan er gebruik gemaakt worden van Gyproc FireBloc WP.

Meer informatie

De volledige onderbouwing voor onder andere de Gyproc Firebloc systemen is opgenomen in de nieuwste editie van het Gyproc Brandboek. Verwerkingsvoorbeelden, duidelijk detailtekeningen en de relevante eisen uit het Bouwbesluit zijn opgenomen in hét naslagwerk voor bouwprofessionals. Het Gyproc Brandboek is vanaf heden beschikbaar en gratis te downloaden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.