#Bouwplaats

GND vernieuwt zekerheidslabel voor deuren

Stichting Garantiedeuren GND, de overkoepelende organisatie van Nederlandse deurenfabrikanten, breidt het zekerheidslabel uit met drie extra informatiebuttons. Het vernieuwde label vormt aldus GND een belangrijke stap richting circulariteit. Bovendien sluit het label goed aan op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), die binnenkort in werking treedt.

In 2016 introduceerde GND het zekerheidslabel. Door de QR-code, bevestigd aan de scharnierzijde van de deur, te scannen kunnen alle prestaties ven de deur eenvoudig worden afgelezen op het scherm van een smartphone. De drie extra informatiebuttons geven duidelijkheid over de onderhouds- en garantievoorwaarden. Daarnaast kan rechtstreeks worden geklikt naar de fabrikant van de deur.

Al bijna 30.000 scans

Dit jaar zijn al bijna 30.000 QR-codescans uitgevoerd. Uit marktonderzoek blijkt dat 60 procent van de respondenten het label al eens heeft gebruikt om de prestaties van een deur te controleren. Meer dan 90 procent van hen geeft aan dat het label toegevoegde waarde heeft. GND, dat dit jaar het 40-jarig bestaan viert, voorziet met het zekerheidslabel in een groeiende behoefte aan transparantie en controleerbaarheid van producten tijdens de bouw- en gebruiksfase.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.