#Bouwplaats

HCW-houtverbinder totaaloplossing voor prefab houtbouwsystemen

De HCW-houtverbinder is een blinde verbinding, waardoor het niet meer nodig is achteraf gaten voor de verankeringen vanaf de zijkant van een element in te boren. (Beeld: Hilti)

De opmars van houtbouw en industriële bouwconcepten is ook gereedschaps- en ankerproducent Hilti niet ontgaan. Daarom introduceren zij een innovatieve, blinde verbindingsoplossing voor prefab houtbouw: de HCW, oftewel de Hilti Coupler Wood. Deze totaaloplossing heeft invloed    op zowel de engineering en productie als de uitvoering op locatie. Grootste voordeel: een forse tijdsbesparing op het gehele bouwproces.

“We zien steeds meer industrialisatie in de bouw en een toenemende vraag  naar  houtbouw”, begint Coert de Jong, engineer bij Hilti. “Tegelijkertijd moet de bouw de CO2-uitstoot beperken, moet er sneller gebouwd worden en is er minder geschoold personeel. Hilti wil niet alleen inspelen op de markt, maar ook vooroplopen door slimme en goede oplossingen te bedenken die zorgen voor verbeteringen in de bouwketen. Onze missie is niet voor niets: ‘Making construction better’.”

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.