#Bouwplaats

Heras zet schrikdraad op bouwhek

Heras introduceert onder de naam ShockFence een modulair schrikdraadsysteem voor de bouwplaats met een spanning van 10.000 Volt.

Primeur van dit hek onder spanning had Hercuton/Janssen de Jong bij de bouw van winkelcentrum De Voorwaarts in Apeldoorn (28.000 m2 vloeroppervlak). Uitvoerder Ruud van Haaften zegt: “Nadat we het rondom op de hekken hebben gemonteerd, is er niemand meer op het terrein geweest. Het systeem is zo simpel als wat – als er al iets is, dan kun je het zelf herstellen. Aan het einde van de dag loop ik een rondje voor een kleine inspectie. Daar staat tegenover dat het een heel betaalbare oplossing is.”

Pijnlijke schok

Bij ShockFence staan alleen de topping en de verbindingsstukken onder spanning. Het bouwhek zelf blijft spanningsvrij. Volgens Heras is het “effectief genoeg om gasten met minder goede bedoelingen af te schrikken. De schok bij een poging tot indringen is pijnlijk. Blijvend letsel is uitgesloten.”

ShockFence is te combineren met de tijdelijke Heras beveiligingssystemen E100 (detecteren) en Optica Secure (beoordelen). De draden zijn volgens de leverancier met normaal gereedschap niet door te knippen.

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.