Partnercontent
#Bouwplaats

Hoe kan het energieverbruik op de bouwplaats verminderd worden? 

De wereld wordt geconfronteerd met ernstige klimaatverandering. Bijna elk land van de wereld heeft wetgeving aangenomen om energiebesparing in alle lagen van de bevolking te garanderen. Als het gaat om bouwen, zijn er verschillende wetten uitgevaardigd die vanwege de klimaatverandering strenger van toepassing zijn op het bouwen van gebouwen. Klimaatverandering beïnvloedt het leven van ons allemaal op een zeer hoog niveau. Het wordt hoog tijd dat we wat moeite doen om met deze veranderingen om te gaan. Voor het uitvoeren van de operaties van gebouwen proberen mensen manieren te bedenken die minimaal energie verbruiken en maximale resultaten opleveren, terwijl ze ook een energievergelijker toepassen om het goedkoopste contract af te kunnen sluiten. Hier gaan we bovendien enkele methoden zien om het energieverbruik op bouwplaatsen te verminderen.

Maak minimaal gebruik van brandstof 

Bouwbedrijven gebruiken te veel brandstof om de bouw van gebouwen te voltooien. Diesel is een van de meest gebruikte brandstofsoorten op bouwplaatsen. Naast diesel wordt ook veel stroom en benzine gebruikt. Om het brandstofverbruik aan te pakken, moeten bouwbedrijven proberen efficiënt om te gaan met machines die brandstof verbruiken. Hiervoor moeten ze proberen ervoor te zorgen dat ze alleen machines gebruiken die regelmatig worden onderhouden, omdat ze niet te veel brandstof verbruiken. Veel brandstofverbruikende machines dragen niet bij aan de constructie zelf. Er moet een grondige analyse worden uitgevoerd en al die machines moeten worden gevonden die niet efficiënt omgaan met brandstof. Dit is op het moment al helemaal belangrijk aangezien brandstoffen een stuk duurder zijn geworden door de Russische invasie in Oekraïne

Leer efficiënt sitebeheer

Op de bouwplaats moet veel geregeld worden. Zo worden hier generatoren en andere apparatuur gebruikt die continu energie verbruiken om energie te produceren. Wanneer het sitebeheer is voltooid, wordt in grote mate energiebesparing bereikt, wat ertoe leidt dat de wereld wordt gered van onaangename klimaatveranderingen. Daarom is het als aannemer verstandig om efficiënt sitebeheer te leren! 

Gebruik machines efficiënt

Voor aannemers in de bouw is het van groot belang om machines te gebruiken om het bouwproces te voltooien. Bepaalde bouwprocessen verbruiken zoveel energie, zoals betonneren, hijsen en het gebruik van transport voor het overbrengen van bouwmaterialen van de ene naar de andere locatie. Meestal maken mensen oneigenlijk gebruik van machines die bijdragen aan een toename van het energieverbruik. Mensen kunnen ofwel efficiënt met machines omgaan of helemaal geen machines gebruiken in de gebieden waar ander bouwmateriaal kan werken. Gebruik bijvoorbeeld karren voor het transporteren van materiaal over een kleine afstand, zoals een opvouwbare trolley in plaats van een grote machine. 

Train de arbeiders

Mensen die op de bouwplaats werken, zijn meestal niet zo goed uitgerust met de kennis van energiebesparing. Dergelijke werknemers moeten worden opgeleid, zodat ze ook serieus kunnen nadenken over energiebesparing. De opleiding van arbeiders op de bouwplaats kan een bedrijf veel geld kosten. Op de lange termijn zal het echter veel kosten besparen aangezien het energieverbruik op deze manier teruggedrongen wordt waardoor het bedrijf minder hoeft te betalen aan de energieleverancier. 

Dit artikel is partnercontent van Pricewise.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.