#Bouwplaats

In de nieuwe Aannemer….

Aan de hand van een gebouwenpaspoort houdt aannemer Friso Bouwgroep uit Sneek bij welke circulaire materialen voor het nieuwe opleidingscentrum van ROC Friese Poort in Leeuwarden worden gebruikt. De opdrachtgever wil een nieuwe stap maken in duurzaam materiaalgebruik en de aannemer raakt meer gemotiveerd.

“Het circulair denken werkt inspirerend”, zegt projectleider Radboud Poortvliet van Friso in het coververhaal van het nieuwe nummer van Aannemer dat deze week op de mat valt. Een aansprekend project!

Indoorwaterglijbanen

Dat geldt ook voor de realisatie van de enorme indoorwaterglijbanen bij het zwembad van resort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht. De kleurrijke tubes, waarvan één met een doorsnede van twintig meter zelfs de grootste ter wereld is, ogen spectaculair. Brands Bouw uit Emmen is de trotse aannemer. “Voor ons zit de complexiteit vooral in het grondwaterpeil en het nauwe overleg met de bouwpartners.”

Drukpaal

Met het drukken van funderingspalen hebben aannemers een alternatief voor heien of boren. Funderingsspecialist IJB Groep uit Lemmer heeft de speciale machine uit China naar Nederland gehaald. Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie draaide een succesvolle pilot met een nieuwbouwproject in Harlingen. “Binnenstedelijk zijn er meer mogelijkheden dankzij deze techniek.”

Aardbevingsbestendige vloer

Jaren van bloed, zweet en tranen hebben geresulteerd in een aardbevingsbestendige funderingsvloer waarmee Plegt-Vos en haar partners uit de voeten kunnen in Groningen. Diverse renovatie- en nieuwbouwprojecten worden momenteel uitgevoerd met het door en door geteste systeem van een Duitse fabrikant.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.