#Bouwplaats

In de nieuwe Aannemer…

Zijn drones straks gereedschap voor maatvoerders? ZXY Builders en Heembouw deden een pilot met deze vliegende robots. “We willen weten wat we hiermee kunnen, hoe we bijvoorbeeld het 3D-model kunnen koppelen aan BIM.” Het verslag staat in het nieuwe nummer van Aannemer dat nu uit is, de drone zorgt voor een prachtige coverfoto.

In deze editie ook een verhaal over Bewuste Bouwers: aannemers die niet alleen bezig zijn met wat er binnen de hekken van de bouwplaats gebeurt, maar ook op een prijzenswaardige manier rekening houden met de omgeving. Deelnemers aan deze gedragscode zorgen doorlopend voor mooie praktijkvoorbeelden ter inspiratie. De redactie ging ook op bezoek bij twee deelnemende bouwbedrijven: Kuijpers Bouw Heteren en de Van Norel Bouwgroep. Wat maakt hen Bewuste Bouwer?

Bouwkwaliteitcoach

Het aantonen en vastleggen van wat er tijdens een bouwproces gemaakt wordt, klinkt veel bouwers als saai en administratief in de oren. Maar met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in aantocht zullen bedrijven straks wel moeten aantonen dat zij conform de regels gepresteerd hebben. Bouwkwaliteitcoach Bert Videler helpt bouwbedrijven hierbij en laat met ingang van het meinummer elke editie zien dat kwaliteitsborging eenvoudig en leuk kan zijn. Zijn bijdragen verschijnen ook online: de eerste staat volgende week in de nieuwsbrief.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.