#Bouwplaats

In het nieuwe nummer…..

In tien weken tijd bouwde Bouw- en Aannemingsbedrijf Van Laar twee villa’s in Deventer. Het bedrijf werkt zo veel mogelijk vanuit de prefab gedachte. Engineering met co-makers in een BIM, productie in de fabriek, assemblage op de bouwplaats.

Het moderne vakwerk, begeleid door één projectmanager. “We hebben hierdoor geen afstemverlies.” Lees het hele verhaal in het komende nummer van Aannemer.

Wat hebben we nog meer in dit nummer?

Asbestsanering zonder persoonlijke beschermingsmiddelen met minimale overlast. Man&Mach doet dat met behulp van plexiglazen kasten met aluminium hoekstrippen, die over kleinere kleine asbesthoudende elementen zoals vensterbanken, dorpels en kozijnpanelen worden geplaatst.

De noodzaak van het toepassen van glijfolies in gevelmetselwerk is een ondergesneeuwd onderwerp. Experts Steffie van Wijlick (Adviesbureau Vekemans) en Harrie Vekemans (MADE Center – Metselwerk Kenniscentrum) leggen uit hoe het zit.

Hoe wordt energieneutraal renoveren rendabel voor bouwbedrijven tegen een prijs van ruim 50.000 euro per woning? Hoe komt deze mooie ambitie, die de levensduur van woningen met 40 jaar verlengt, bewoners comfort schenkt èn de uitstoot van CO₂ reduceert, eindelijk tot bloei? Bouwers geloven erin: “Ik kan met 60 medewerkers 1.500 woningen per jaar doen.”

Bouwmensen Rivierengebied heeft een nieuwe bron ontdekt voor uitvoerend bouwpersoneel: statushouders. Enkele van hen doen momenteel werkervaring op bij aannemersbedrijven als tegelzetter en stukadoor. De bedoeling is dat deze statushouders doorgroeien naar een betaald arbeidscontract.

Let dus op uw brievenbus!

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.