#Bouwplaats

Invoering Bouw ID-pas vertraagd

De invoering van de Bouw ID-pas is vertraagd. Het is nog niet gelukt een ICT-partij te vinden die de tool kan ontwikkelen. Als invoeringsdatum was 1 januari 2016 beoogd, maar dat is niet haalbaar.

Jørgen Hulsmans, beleidsmedewerker Sociale Zekerheid bij Bouwend Nederland, durft geen nieuwe introductiedatum te noemen. De tool moet nog worden gebouwd en getest.

Aanmelden per project

De Bouw ID-pas is een van de afspraken uit de nieuwe Bouw-cao. Het idee is dat alle werkenden op een bouwplaats straks in het bezit zijn van een Bouw-ID. Per project worden de werkenden dan aangemeld. Het moet op die manier duidelijk worden wie voor welke aannemer, welk uitzendbureau of welk buitenlands bedrijf werkt. De pas geeft ook helderheid over het soort contract, over vakbekwaamheid en veiligheidscertificering, en over bijvoorbeeld de juiste afdracht van pensioenpremies.

Eerder dit jaar verscheen dit filmpje met uitleg:

https://www.youtube.com/watch?v=viNX79rfsIU

3 reacties op “Invoering Bouw ID-pas vertraagd

  1. Er is al een oplossing op de markt die voorziet in de eisen die gesteld werden aan de bouw-id, namelijk Profielpas. Profielpas (https://profielpas.nl/) is al sinds begin 2014 in het veld en door meerdere bouwers getest.

    Zo zonde dat er bij tenders niet gekeken wordt naar de ‘kleine’ spelers op de markt. Nu wordt er vaak veel te veel geld betaald voor oplossingen die niet altijd de beste zijn (https://www.computable.nl/artikel/opinie/diensten/5594396/2380656/marktleider-in-de-ict-faalindustrie.html).

    Disclaimer: ik ben een van de oprichters van Profielpas en wij waren uitgesloten voor deelname aan de bouw-id tender, omdat wij een startup zijn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.