#Bouwplaats

Klimwand van vochtbestendige MDF-plaat

Voor de bouw van de klimwand van ROC Midden Nederland in Nieuwegein is de extreem vochtbestendige geacetyleerde MDF-plaat Medite Tricoya van Coillte Panel Products gebruikt. De klimwand werd gebouwd door Mountain Network uit Arnhem en het plaatmateriaal werd geleverd door Oldenboom Doetinchem.

Toegangspui met klimwand

De renovatie richtte zich met name op de modernisering van de binnenkant van het bestaande gebouw. Daarnaast werd het gebouw uitgebreid. Meest opvallend aan de uitbreiding is de toegangspui, die een geïntegreerde klimwand van ruim elf meter hoog heeft. De klimwand maakt prominent deel uit van het vooraanzicht.

Tweede buitenklimwand van MDF

Voor de bouw van de klimwand werd gekozen voor het duurzame plaatmateriaal Medite Tricoya van Coillte Panel Products. De klimwand in Nieuwegein is de tweede buitenwand die Mountain Network realiseerde met het MDF. Eerder werd het ook al toegepast voor een klimwand bij de scholengemeenschap Graaf Engelbrecht in Breda. In Breda werd de klimwand in eerste instantie uitgevoerd met kunststof plaatmateriaal, maar in de praktijk vertoonden de kunststofplaten veel krimp en rek. Daarvoor waren al multiplexplaten gebruikt, maar die moesten al binnen 8 jaar worden vervangen door rot.

Geen rot, minimale werking

De houtvezels van de Medite Tricoya plaat zijn geacetyleerd, waardoor de MDF-plaat waterbestendig is en zich onderscheidt door een hoge dimensionele stabiliteit. Het resultaat is een plaat die niet rot en in de breedte en lengte niet of minimaal werkt; zelfs niet na langdurig direct contact met water. De plaat heeft dan ook duurzaamheidsklasse 1; een klasse waarin ook hardhoutsoorten zoals teak vallen. Naast klimwanden kan het materiaal buiten worden toegepast als gevelbekleding, voor boeiboorden en kozijn- en deurdelen maar ook als geluidscherm of reclamebord of voor tuinmeubilair en speeltoestellen. Medite Tricoya plaatmateriaal wordt standaard geleverd in de diktes van 6, 9, 12, 15 en 18 mm met een afmeting van 244 x 122 cm. Het plaatmateriaal laat zich op dezelfde manier zagen, coaten, schilderen, schuren, spijkeren en bevestigen als elke andere houtvezelplaat.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.