#Bouwplaats

Langste glasvinnen voor Van Gogh Museum

Vorige week heeft de nieuwe glazen entree van het Van Gogh-museum in Amsterdam zijn hoogste punt bereikt.

Dat hoogste punt werd bereikt door de montage van de glazen vinnen in het middenstuk van het nieuwe glasdak. Volgens Octatube zijn het de grootste glasvinnen van Nederland. De langste glasvin heeft een lengte van 12 meter en een hoogte van 70 centimeter. De glasvinnen zijn gemaakt van extra sterk gehard en gelaagd glas.

650 vierkante meter glas

Het Van Gogh Museum dateert uit 1973 en is ontworpen door Gerrit Rietveld. In 1999 werd het gebouw uitgebreid volgens een ontwerp van Kisho Kurokawa. Het bureau van deze inmiddels overleden Japanse architect maakte ook het schetsontwerp voor het glazen entreegebouw. Hans van Heeswijk architecten werkte het idee verder uit. Er komt een nieuwe, geheel glazen kap van 650 vierkante meter koud gebogen glas over de bestaande vijver. Deze nieuwe foyer geeft weer toegang tot de Kurokawavleugel en –ondergronds- ook tot de Rietveldvleugel.

Bekijk hieronder een item van AT5 over de glazen entree:

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.