#Bouwplaats

MaduraMax: grootformaat keramische dakpan voor modulaire verwerking

Wienerberg lanceert een nieuwe keramische grootformaat holle dakpan: de MaduraMax. De belangrijkste eigenschap is dat deze modulair te verwerken is.

De MaduraMax is nagenoeg op elke stramienmaat met hele dakpannen integraal inpasbaar dankzij de variabele zij- en kopsluiting. Het grote formaat vergt minder materiaal en bevordert de snelheid van werken.

Het Bouwbesluit vereist voor nieuwbouwwoningen een MPG-score (MilieuPrestatieGebouwen) van ≤ 0,8. Dit daalt de komende jaren naar 0,5. Met een MKI van € 1,73 en € 1,76 draagt de toepassing van de MaduraMax dakpannen bij aan een gunstige MPG, geeft Wienerberg aan.

Kleurecht en onderhoudsvrij

Om ieder dak zowel technisch als esthetisch helemaal af te werken hoort bij de MaduraMax een passend assortiment nok- en hoekkepervorsten, vorstenhoeden, gevelpannen en specifieke uitvoeringen. Zoals een keramische doorvoerpan 125 mm voor mechanische ventilatie, een ventilatie-haakdoorvoerpan voor de montage van bevestigingsbeugels voor zonnepanelen en gierzwaluw- en mussenpannen zodat vogels kunnen nestelen.

De pannen zijn in drie kleuren leverbaar: natuurrood+, leikleur mat engobe en zwart edel-engobe. De MaduraMax is kleurecht en zo goed als onderhoudsvrij, aldus Wierberg.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.