#Bouwplaats

Makita lanceert 40 V Max cirkelzaag HS012GZ

Veelzijdig, snel en compact. Dat zijn de kwalificaties die Makita toeschrijft aan de onlangs gelanceerde 40 V Max cirkelzaag HS012GZ. De machine zaagt volgens Makita 1,5 keer sneller dan vergelijkbare cirkelzagen. Dit is te danken aan een constant toerental.

De XGT 40 V Max cirkelzaag HS012GZ is standaard uitgerust met een zogeheten efficut (= efficient cut) zaagblad. Dit maakt dat deze 165 mm cirkelzaag sneller, zuiverder en langer zaagt op één acculading. Makita’s XGT-machines met 40 Volt Max accu’s zijn is bedoeld voor veeleisende gebruikers.

Compacte en lichte machine

De HS012GZ is een compacte machine met een relatief klein motorhuis. De accu is geplaatst in lijn met de machine, zodat deze zo smal mogelijk ontworpen kon worden. Daarnaast is de cirkelzaag licht van gewicht doordat de zool, het tandwielhuis en de beschermkap van gegoten magnesium zijn gemaakt. Ook aan duurzaamheid is gedacht; zo is de zool geschroefd en kan deze altijd precies parallel aan het blad afgesteld worden.

Makita-cirkelzaag

Kenmerken XGT 40 V Max 165 mm cirkelzaag

De XGT 40 V Max 165 mm cirkelzaag heeft een verstekinstelling tot 50°, met vaste punten op 22,5°, 45° en 50°. Door zijn constante toerental blijft de machine ook onder belasting op toeren en daardoor zuiver zagen. Zijn smalle en ergonomische handgreep geeft een goede grip en optimale controle. De dubbele led verlichting verlicht het zaagblad en de zaaglijn als je zaagt met weinig licht of in het donker. Handig is de extra brede draaghaak die om een standaard steigerpijp of ladder past. Externe stofafzuiging is mogelijk en optioneel is een adapter voor geleiderails leverbaar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.