#Bouwplaats

Mantelzorgwoning in een dag geplaatst

Bouwbedrijf Risseeuw plaatst vorige week in Wemeldinge in een dag een mantelzorgwoning. De bouwtijd en ook de levertijd van deze gehele woning bedraagt acht weken na opdracht.

In juni dit jaar plaatste het bedrijf uit Axel op één dag een Zorgaanbouw aan een bestaande woning in Westdorpe. Op dinsdag 8 december plaatste Risseeuw een veel uitgebreider exemplaar in Wemeldinge. Namelijk een volledig aangepaste zorgwoning. Voor de Zeeuwse bouwer is dit weer een mooi en interessant nieuw concept.

Zorgaanbouw versus mantelzorgwoning

Veel ouderen en mindervaliden kunnen door lichamelijke beperking de bad- en slaapkamer op de eerste verdieping niet bereiken. Je komt niet zomaar in aanmerking voor een plaats in het verzorgingstehuis. Of je wilt in de bestaande woning blijven wonen. De Zorgaanbouw biedt uitkomst. Risseeuw merkte dat er óók behoefte was aan een volledig aangepaste zorgwoning. Afgestemd op de (zorg)wensen. Adri Vlaander: “Je levert niet alleen een gebouw. Je biedt echt een oplossing. Gedurende de plaatsing was de familie aanwezig. Voor hen toch een emotioneel moment. Met een grote kraan wordt hun woning binnen een paar uur geplaatst.”

Bouw mantelzorgwoning

De mantelzorgwoning is volledig in de werkplaats van Risseeuw in Axel gebouwd. Adri Vlaander: “Hierdoor zijn we niet weersafhankelijk en creëren we een perfect vochtpercentage voor de afbouw. Een groot voordeel. Het gebouw bestaat uit drie delen en is ruim boven de geldende isolatienorm uit het bouwbesluit gebouwd. De constructie is ten opzichte van de Zorgaanbouw op een aantal plaatsen gewijzigd. Ook is er een sterk verbeterde hijsconstructie gemonteerd. We ontwikkelen dit unieke concept steeds verder door.”

Snelle plaatsing door strakke planning

De woning komt voor 95% afgewerkt aan op de plaats van bestemming. “De planning verliep perfect. Om iets over 11 waren we aanwezig en om 10 over 1 stond de woning al op zijn plaats.” De bouwtijd en ook de levertijd van deze gehele woning bedraagt 8 weken na opdracht. De plaatsing gebeurt op 1 dag. Inclusief de voorbereiding zoals leidingwerk, riolering en fundering ongeveer 1 week. Na de plaatsing vindt de afwerking plaats. Inclusief bestrating zijn we hier nog enkele dagen mee bezig.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.