#Bouwplaats

Meest bewuste bouwer van Amsterdamse Zuidas

(v.l.n.r. Niek Timmer, Fries Heinis, Anneke van Baarsel)

De Bewuste Bouwers Zuidas Award 2019 is donderdag 13 juni uitgereikt
aan de ‘meest Bewuste Bouwer’ van de Amsterdam Zuidas. De derde editie van deze award viel in handen van het project nhow Amsterdam RAI Hotel dat wordt uitgevoerd door Pleijsier Bouw Nijkerk. Het projectteam mag zich het hele jaar de ‘beste buur’ noemen.

Hoofduitvoerder Niek Timmer: “We integreren de gedragscode van Bewuste Bouwers in het bedrijf en dat brengen we steeds verder. In het begin waren sommige dingen onwennig, maar inmiddels is het de standaard geworden. Ook bij onze onderaannemers die evengoed onderdeel zijn van de kwaliteit en het mooie resultaat met deze award als kroon op ons werk.”

Vakjury en stemmen van publiek

Twaalf projecten op Amsterdam Zuidas profileren zich als Bewuste Bouwer; dat wil zeggen dat zij zich hebben aangemeld met het bouwproject en zich houden aan de gedragscode van Bewuste Bouwers. Twee jury’s, een publieksjury en een vakjury, beoordeelden de afgelopen maanden deze aangemelde bouwplaatsen. Onderdelen waarop de omgeving beoordeelde waren onder andere netheid, informatievoorziening en maatregelen om overlast te beperken. De vakjury, bestaande uit auditors van Bewuste Bouwers, heeft de bouwplaatsen ge-audit op de pijlers van haar gedragscode: Omgeving, Veilig, Vakmensen, Milieu en Verzorgd. De uitkomsten van deze twee metingen zijn opgeteld en daaruit is gebleken dat nhow Amsterdam RAI Hotel het hoogst scoort en met de felbegeerde award naar huis gaat.

Op basis van de auditcijfers en feedback van de omgeving ontving nhow Amsterdam RAI Hotel van Pleijsier Bouw Nijkerk de Bewuste Bouwers Zuidas Award 2019. Het project scoort een 9,1 met de audit en behaalt bovendien de maximale score van het publiek. Op de tweede plaats is geëindigd Hourglass Kenniskwartier, gerealiseerd door Hurks Bouw en Vastgoedontwikkeling (auditscore 8,9 en maximale score publiek). Amsterdam Hotel van der Valk Zuidas, tevens van Pleijsier Bouw Nijkerk, sluit de rij met een derde podiumplaats (auditscore 8,0 en maximale score publiek).

nhow Amsterdam RAI Hotel

Pleijsier Bouw Nijkerk is in september 2016 gestart met de realisatie van het nhow Amsterdam RAI Hotel op de Zuidas. Naar verwachting wordt het project eind september 2019 opgeleverd. Het hotel wordt in opdracht van COD, Being Development en NH Hotel Group gerealiseerd, naar een ontwerp van OMA en zal het grootste hotel van de Benelux zijn. Het telt een groot aantal bijzondere faciliteiten, zoals een televisiestudio, skybar, galerie, beeldentuin en een spa. En dat alles in een pand met opvallend ontwerp van 91 meter hoog, 650 kamers en een oppervlakte van 37.000 vierkante meter, exclusief parkeergarage.

Bewuste Bouwers Zuidas Award

De Bewuste Bouwers Zuidas Award is een initiatief van stichting Bewuste Bouwers en Amsterdam Zuidas en geeft op een positieve manier aandacht aan het belang van een veilige en omgevingsvriendelijke bouwplaats. Samen toetsen zij hoe een aannemer bijdraagt aan het doel van een veilige en omgevingsvriendelijke bouwplaats. De Bewuste Bouwers Zuidas Award is – net als de twee eerdere versies – ontworpen door kunstenaar A.E. (Bert) den Ouden uit Gouda.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.