#Bouwplaats

Misstanden op bouwplaats in Best

De Inspectie SZW heeft de werkzaamheden op een bouwplaats in Best stilgelegd. Tijdens een controle op maandag 21 juni bleek dat de vijf werknemers ernstig gevaar liepen vanwege onveilige arbeidsomstandigheden. De bouwvakkers werkten met gevaarlijke arbeidsmiddelen, er was elektrocutie- en valgevaar en persoonlijke beschermingsmiddelen ontbraken. Ook bleken de bouwvakkers, die de Oekraïense nationaliteit hebben, niet in Nederland te mogen werken. Hun werkgever kan in elk geval een boete verwachten voor illegale tewerkstelling.

Wonen op de bouwplaats

De Inspectie is op de bouwplaats gaan controleren na een melding van de gemeente Best. Handhavers van de gemeente waren al eerder op de bouwplaats geweest voor een bouwinspectie. Daar constateerden zij dat er niet alleen werd gewerkt op de bouwplaats, maar dat de werknemers er ook wonen, terwijl dit niet is toegestaan. Op de stoffige betonvloer lagen vijf matrassen, koffers en persoonlijke eigendommen van de werknemers. De bouwplaats was ingericht als ‘woonverblijf’ met een koelkast, magnetron, wasmachine en levensmiddelen. De gemeente heeft de illegale bewoning beëindigd en een last onder bestuursdwang opgelegd.

De Inspectie SZW zal de stillegging pas opheffen wanneer er veilig gewerkt kan worden. Er wordt momenteel nader onderzoek gedaan naar mogelijke onderbetaling en overtredingen van de Arbeidstijdenwet.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.