#Bouwplaats

Nieuw platform voor veilig en gezond werken

ArboTechniek lanceert een nieuwe platform op gebied van veilig en gezond werken in de technische installatie- en isolatiebranche.

ArboTechniek, voorheen II Mens & Werk, wil met het platform bijdragen aan het versterken van een veilige en gezonde werkomgeving. Het platform is een initiatief van de sociale partners en OTIB, en is te vinden op de gelijknamige website: www.arbotechniek.nl.

ArboTechniek ondersteunt werkgevers en werknemers in de technische installatie- en isolatiebranche op het gebied van veiligheid en gezondheid. Op de nieuwe website zijn onder andere de verschillende Arbocatalogi, factsheets en de branche-RI&E te vinden. Ook kunnen vakmensen uit de techniek er terecht voor informatie over regionale leernetwerken, praktijkdagen Veilig en Gezond Werken en offerte-clausules.

Toolboxen

De verschillende toolboxen hebben een prominente plek op de website van ArboTechniek. Bezoekers van de site kunnen navigeren naar toolboxpresentaties (inclusief aanvullende informatie) en toolboxfilms. Zo kunnen leidinggevenden bijvoorbeeld een presentatie geven over werken met schadelijk geluid of werken in kruipruimtes. In de toolbox legt ArboTechniek op heldere wijze uit hoe medewerkers in de technische installatie- en isolatiebranche hiermee om kunnen gaan.

Adviseurs

Daarnaast beschikt ArboTechniek over deskundige en ervaren adviseurs die bedrijven en medewerkers kunnen helpen veiliger en gezonder te werken. De adviseurs bieden kosteloos ondersteuning bij het zetten van de eerste stappen naar een veilige en gezonde werkomgeving. Leidinggevenden en werknemers kunnen via de website contact zoeken met een adviseur in hun regio en een eerste afspraak inplannen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.