#Bouwplaats

Online hulp bij bestellen en monteren wapening

Betonstaal.nl komt met een nieuwe applicatie die aannemers helpt bij het bestellen en monteren van wapening. De applicatie heet RebarAssist en laat in 3D zien wat een klant koopt, hoe de constructie in detail is opgebouwd en hoe hij de wapening moet monteren. Iedere klant krijgt voor elk uitgewerkt project een 3D-model dat te bekijken is met de RebarAssist.

Ieder onderdeel een code

De RebarAssist is een online tool waarvoor men niets hoeft te installeren. Onderdelen zoals alle losse wapeningselementen en prefabonderdelen kunnen afzonderlijk worden geselecteerd en bekeken. Alle onderdelen hebben een aparte code, die zijn terug te zien op de labels van de producten zelf. Dat maakt de montage eenvoudiger: de aannemer ziet direct waar in de constructie korven met een bepaalde code moeten worden aangebracht. Dit maakt de kans op fouten kleiner.

Goede handleiding

Corne Glasbergen van C.A. Glasbergen Timmer- & Onderhoudswerken uit Roelofarendsveen: “Als je de wapening geleverd krijgt, vraag je je vaak af: ‘Hoe hebben ze het nu precies bedacht?’ Met de RebarAssist kun je goed zien welke oplossingen bedacht zijn. Handig dat je bijvoorbeeld alleen de korven eruit kan filteren. Het is een goede handleiding om te kunnen bouwen.”

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.