#Bouwplaats

Online module stofvrij werken

Makita heeft onlangs een online module stofvrij werken geïntroduceerd. Hiermee kunnen eindgebruikers eenvoudig per machine kunnen zien of er stofvrije oplossingen beschikbaar zijn.

Een icoontje geeft aan welke oplossingen TNO-gecertificeerd zijn. Er kan ook meteen een document gedownload en geprint worden om bij een inspectie van SZW te overhandigen.

8 uur

Daarnaast zijn diverse Makitamachines voor houtbewerking onlangs door TNO voorzien van een groen logo met daarop ‘8 uur’. Dit houdt in dat gebruikers op een werkdag 8 uur lang onafgebroken verantwoord met deze machines kunnen werken. Het betreft cirkelzaagmachines, decoupeerzagen, band-, vlak- en excenter-schuurmachines,  schaafmachines, bovenfreesmachines en lamellenfreesmachines.

Inspectie SZW

Makita springt met de online module en het 8-uur-logo in op de aankondiging van de Inspectie SZW dat er dit najaar weer een actie gericht op kwartsstof en houtstof in de bouw komt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.