#Bouwplaats

Oproep: meld malafide isolatiebedrijven

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) roept bewoners met slechte ervaringen met het isoleren van hun woning, zich te melden. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om misleiding, ontoereikende informatievoorziening of problemen met garanties. Mensen kunnen zich melden bij de ACM ConsuWijzer.

Weinig klachten

Hoewel er momenteel weinig meldingen van misstanden binnenkomen, vermoedt de ACM toch dat er iets aan de hand is. Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM: “Het lijkt natuurlijk goed nieuws dat we weinig klachten krijgen over bedrijven die woningen isoleren. Helaas hebben we ook aanwijzingen dat er bedrijven zijn die zich niet aan de regels houden. Blijkbaar weten consumenten die daar slachtoffer van zijn de weg naar de ACM nog niet goed te vinden. Daarom doen we deze oproep.”

Misleiding

De ACM heeft in de publicatie ‘Woningisolatie en de consument’ een analyse gemaakt van de problemen die zich kunnen voordoen bij het isoleren van woningen. Ook heeft de ACM een overzicht gemaakt van de regels waar bedrijven die woningen isoleren zich aan moeten houden. Eén van de problemen waar consumenten mee te maken kunnen krijgen, is misleiding. Zo heeft de ACM in 2020 opgetreden tegen een isolatiebedrijf omdat het beweerde dat consumenten met spouwmuurisolatie van het bedrijf 30 tot 50% konden besparen op hun energierekening. Consumenten die hun spouwmuur door het bedrijf lieten isoleren bespaarden echter hooguit 30% op hun stroomrekening. Daarom heeft de ACM het bedrijf de informatie op de website aan laten passen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.