#Bouwplaats

Praktijkdag en sessies kwaliteitsborging gaan door

Ondanks dat de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen is vertraagd, gaat de Praktijkdag die Nieman Kwaliteitsborging en Balance & Result op 11 oktober gewoon door. Hetzelfde geldt voor de themasessies die BouwKwaliteitPlus samen met PlanGarant verzorgt.

Er mag dan vertraging zijn, er zijn én worden boeiende praktijklessen opgedaan rondom het thema kwaliteitsborging, stellen de organisatoren van de Praktijkdag. En die willen zij graag delen. Niet zozeer vanwege de wet, maar vanwege het feit dat deze nieuwe aanpak zijn vruchten afwerpt. “We richten ons op koplopers die de intrinsieke drive hebben om kwaliteit op een hoger niveau te tillen. En die deze dag informatieve dag zullen benutten om weer nieuwe vorderingen te gaan maken.”

Ondertussen blijft kwaliteitsbewust handelen uiterst relevant, zeker in een tijd waarin het behalen van productiedoelen centraal staat. Een hoger kwaliteitsbesef leidt namelijk tot tevreden klanten, leuker werk én lagere faalkosten, dus meer opbrengst. Niet alleen voor de korte termijn, maar juist ook op de langere termijn. Een ander teamdynamiek, betere systematieken en nieuwe apps banen de weg naar beter prestaties. Maar er zijn ook valkuilen. De praktijkdag maakt die zichtbaar, en bevat praktijkervaringen gecombineerd met interactieve, praktijkgerichte workshops.

Meer informatie hier.

Themasessies

BouwKwaliteitPlus organiseert dit jaar themasessies gericht op deelonderwerpen en laat deze sessies ook gewoon doorgaan. “Door de vertraging zullen de organisaties die kwaliteitsborging zien als een wettelijke verplichting even met rust gelaten worden. Voor de partijen die al langer toegevoegde waarde zien en iets willen met kwaliteitsborging verandert er niet zo veel. Bij een aanpak die gedreven wordt door een eigen visie op kwaliteit is de stap die gezet moet worden niet zo groot om te voldoen aan de Wet Kwaliteitsborging zodra deze er uiteindelijk komt”, verklaart de organisatie.

Op 7 en 14 september is het thema “Garanties en verzekeringen” aan de orde. Meer informatie is hier te vinden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.