#Bouwplaats

Prefab balkons sneller monteren

VBI en Schöck ontwikkelden samen een manier om uitkragende balkons snel en eenvoudig aan prefab vloeren te monteren. Onderstempeling en steigerwerk zijn daarbij niet meer nodig.

Tijdswinst

Het ophangsysteem maakt het mogelijk prefab balkons en galerijplaten droog en achteraf te monteren, met koudebrugonderbreking. Het verbindingselement van Schöck is in VBI-randplaten geïntegreerd.Volgens de ontwikkelaars biedt dit aannemers een ‘enorme tijdswinst’. Bijkomend voordeel is dat de balkons schoon worden opgeleverd, zonder tijdelijke bescherming. Het is bovendien makkelijk om de balkons ooit weer te demonteren en hergebruiken.

Projecten

Bij twee nieuwbouwprojecten, een appartementencomplex in Amersfoort van Goossen te Pas Bouw en een verpleeghuis in Marum van Plegt-Vos, is het concept van deze balkonoplossing toegepast.

Detail van het ophangsysteem.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.